Gå til innholdet
Annonser
Vestfold Audio AS S&p Bafo Forsikringsmegling AS NO Isolation

Ergoterapeutenes landsmøte 2020 blir digitalt

03.09.2020

På Ergoterapeutenes forbundsstyremøtet i begynnelsen av september ble det bestemt at landsmøtet skal holdes digitalt.

– Totalt ble det for mange usikkerhetsmomenter til å gå for et fysisk møte, derfor blir Ergoterapeutenes landsmøte 2020 digitalt, sier Tove Holst Skyer. Her sammen med Nils Erik Ness som ledet forbundsstyremøtet i september.

– Totalt ble det for mange usikkerhetsmomenter til å gå for et fysisk møte, derfor blir Ergoterapeutenes landsmøte 2020 digitalt, sier Tove Holst Skyer. Her sammen med Nils Erik Ness som ledet forbundsstyremøtet i september.

Av Else Merete Thyness

Opprinnelig skulle landsmøtet finne sted på Lillestrøm 21. og 22. oktober. Etter planen skulle det også være mulig å følge det via internett. Nå er det imidlertid bestemt at landsmøtet 2020 blir heldigitalt. Årsaken er koronasituasjonen i Norge. Enhver fysisk samling med et stort antall mennesker innebærer en risiko for å spre smitte. Selv om landsmøtet ville oppfylt helsemyndighetenes krav til reising og deltakelse i fysiske arrangementer, var det likevel flere usikkerhetsmomenter som talte mot et fysisk møte.

– Mange arbeidsgivere er strengere enn helsemyndighetene. Med et fysisk landsmøte ville vi risikert at flere av delegatene ikke fikk lov til å reise, eller måtte ha trosset sine arbeidsgivere. Og – selv ved lette luftveissymptomer må folk holde seg hjemme, enten de sitter i forbundsstyret, er delegat eller fra administrasjonen, sier hun.

Det hadde også betydning at Ergoterapeutene er et forbund som organiserer helsepersonell. 

– Mange av våre delegater har pasientkontakt, og mange har samfunnskritiske funksjoner. Personlig mener jeg at vi er forpliktet til å opptre med større varsomhet enn det helsemyndighetene pålegger allmennheten.

Godt rustet til digitalt møte 

Det digitale landsmøtet skal arrangeres på samme tid som det fysiske var planlagt. 

– Vi må hente inn noe ekstern kompetanse, men organisasjonen har gjennom flere år vært i fremkant når det gjelder digitalisering. Det gjorde at driften vår sto støtt da Covid-19 kom. Jeg tror dette vil gi oss et fortrinn under gjennomføringen av et digitalt landsmøte. Det blir spennende å se hva teknologien kan tilføre denne typen store arrangementer. Her kan det finnes muligheter vi også kan dra nytte av i fremtiden.

Forbundet kommer til å invitere samarbeidspartnere og andre forbund til å gi en videohilsen til landsmøtet. 

– Vi vil fremdeles invitere «gjester», men nå må vi tenke alternativt, sier hun.

Landsmøtemiddagen lar seg ikke løse like elegant.

– I og med at alle delegatene skal sitte for seg selv, blir det ingen landsmøtemiddag denne gangen. 

Hun tror også at det vil bli mer krevende å skape livfulle debatter, men er trygg på at delegatene vil vise stort engasjement. 

– Jeg er helt sikker på at alle vil være motivert for å bidra til å stake ut den kursen forbundet skal ha de neste tre årene, sier hun.   

Copyright © 2022 Ergoterapeutene

Norsk Ergoterapeutforbund
Stortingsgata 2, 0158 OSLO
Tlf: 22 05 99 00
Epost: post@ergoterapeutene.org

Ansvarlig redaktør:
Else Merete Thyness
E-post: emt@ergoterapeutene.org
Mobil: 95 73 93 13

Annonseansvarlig:
Erik Sigurdssøn
E-post: erik@addmedia.no
Mobil: 90 03 09 43

Ergoterapeuten er medlem av
Fagpressen

Personvernerklæring

Til Ergoterapeutene.org

Ergoterapeuten er utgitt av
Norsk Ergoterapeutforbund
www.ergoterapeutene.org