Gå til innholdet
Annonser
OsloMet Universitetet i Oslo NO Isolation Vestfold Audio AS

Erganeprisen gikk til unge, innovative ergoterapeuter på Sunnaas sykehus

08.11.2017

Erganeprisen 2017 ble utdelt på fagkongressens andre dag. Den gikk til Anne-Marthe Sanders, Truls Johansen, Linda Sørensen og Anette Westberg for sin implementering av VR-teknologi, robotikk og spillteknologi innen spesialisert rehabilitering ved sykehuset.

Av Else Merete Thyness

Erganeprisen deles ut hvert fjerde år til én eller i dette tilfellet flere  ergoterapeuter, som har utmerket seg og synliggjort ergoterapi på en helt spesiell måte. Årets prisvinnere var nominert av Fagråd ergoterapi ved Sunnaas sykehus, som ønsket å vise hvordan en gruppe ansatte i en travel klinisk hverdag, har klart å utvikle og endre klinisk praksis til nytte for pasienter, kollegaer og ergoterapifaget.

Ved Sunnaas tilbys i dag bruk av VR-teknologi som en integrert del av behandlingen, hovedsakelig relatert til behandling av arm- og håndfunksjon, men også til pasienter med kognitiv svikt eller til de som må takle langvarig smerte.

Ergoterapeutenes forbundsstyre vedtar hvem prisen skal gå til. Den ble delt ut av første nestleder Tove Holst Skyer, som inviterte prisvinnerne opp på scenen. – Vi mener at Anne-Marthe Sanders, Truls Johansen, Linda Sørensen og Anette Westberg er verdige vinnere av Erganeprisen 2017. De har bidratt til å synliggjøre ergoterapeutenes kompetanse og fokus på aktivitet i rehabilitering i og utenfor sykehuset. De har gjennomført konferanseinnlegg i inn- og utland. De har stått på stand og de har tatt imot et stort antall hospiterende fagpersoner, studenter, helseledere, politikere og andre gjester for omvisning og informasjon om bruk av VR, spillteknologi og robotikk i rehabilitering, sa hun.

Foto: Karl Erik Tande-Bjerkaas

 

 

Copyright © 2023 Ergoterapeutene

Norsk Ergoterapeutforbund
Stortingsgata 2, 0158 OSLO
Tlf: 22 05 99 00
Epost: post@ergoterapeutene.org

Ansvarlig redaktør:
Else Merete Thyness
E-post: emt@ergoterapeutene.org
Mobil: 95 73 93 13

Annonseansvarlig:
Erik Sigurdssøn
E-post: erik@addmedia.no
Mobil: 90 03 09 43

Ergoterapeuten er medlem av
Fagpressen

Personvernerklæring

Til Ergoterapeutene.org

Ergoterapeuten er utgitt av
Norsk Ergoterapeutforbund
www.ergoterapeutene.org