Gå til innholdet
Annonser
Vestfold Audio AS S&p Bafo Forsikringsmegling AS NO Isolation

Ergoterapistudent ble årets ildsjel

26.10.2018

Renate Thorvaldsen Svinning er ergoterapistudent ved utdanningen i Trondheim, og fikk ildsjelprisen for sitt arbeid med Klæbu idrettslag Funkis. – Dette er et aktivitetstilbud for barn og unge som av ulike årsaker ikke klarer å delta i ordinære idrettstilbud. Funkis er mitt hjertebarn, sier hun.

Funkis handler ikke om å bli best, men å mestre best mulig, sier Renate Thorvaldsen Svinning

Funkis handler ikke om å bli best, men å mestre best mulig, sier Renate Thorvaldsen Svinning

Prisutdelingen foregikk 19. oktober i forbindelse med Idrettens hederskveld i Trøndelag. 
– Bakgrunnen for at Funkis ble startet var det ikke fantes noe fritidstilbud for min sønn som har en funksjonshemming. Hans ergoterapeut tok på seg jobben med å skaffe oss et treningslokale dersom jeg startet opp et tilbud. Det gjorde jeg. Fra å begynne med noen treninger på fredagsettermiddagene, har dette nå blitt et fullverdig treningstilbud. Hos oss fokuserer vi ikke på å bli best, men å mestre best mulig, sier Svinning. 
Hun forteller at aktivitetene legges til rette slik at alle opplever mestring.
– Vi tar utgangspunkt i vanlige idrettsaktiviteter, som for eksempel badminton. Denne aktiviteten kan graderes slik at de som klarer det kan spille med fjærball, mens andre kan spille med ballong. Slik gjør vi det med alle aktiviteter. Om vi bruker ett år på å komme oss opp en ribbevegg, så er det verdt hvert eneste minutt det har tatt oss. Jeg er privilegert som får oppleve denne gleden sammen med barna, sier hun.
De deler også inn gymsalen i flere områder slik at alle barna får drive med de aktivitetene de synes er meningsfulle i løpet av treningen. Annenhver uke i vinterhalvåret har de trening i svømmehallen. Da får utøverne gjøre det de har lyst til i vannet. 
– Det er viktig for barn å bli trygge i vann, og flere av deltagerne har lettere for å bevege seg i vann enn i gymsalen, sier Svinning. 
Funkis gir tilbud til barn helt ned til første klasse. 
– Når de andre vennene begynner på idrettsskolen i første klasse, er det sårt å ikke kunne delta på fritidsaktiviteter. Det er viktig for barna at også de kan si til sine venner at de skal på trening. 
Funkis skaper også et samhold blant utøverne og deres familier. 
– Jeg vil bruke denne prisen til å rette fokus på dette og fortsette å jobbe for disse herlige barna og ungdommene. Jeg håper også jeg kan bidra til at andre lag og kommuner kan lage slike tilbud for barn. Funkis betyr enormt mye for meg og utøverne, og deres familier har en spesiell plass i hjertet mitt, sier ildsjelen.

Kontakt Funkis

E-post: funkis@klaebuil.no

Foto oppslagsbilde: Viggo Jakobsen, Globetrotter event & artist


 

 

Copyright © 2022 Ergoterapeutene

Norsk Ergoterapeutforbund
Stortingsgata 2, 0158 OSLO
Tlf: 22 05 99 00
Epost: post@ergoterapeutene.org

Ansvarlig redaktør:
Else Merete Thyness
E-post: emt@ergoterapeutene.org
Mobil: 95 73 93 13

Annonseansvarlig:
Erik Sigurdssøn
E-post: erik@addmedia.no
Mobil: 90 03 09 43

Ergoterapeuten er medlem av
Fagpressen

Personvernerklæring

Til Ergoterapeutene.org

Ergoterapeuten er utgitt av
Norsk Ergoterapeutforbund
www.ergoterapeutene.org