Gå til innholdet
Annonser
phonak Vestfold Audio AS

Spennende debatt om faggrupper på landsmøtet

24.10.2023

I sin tid ble Ergoterapeutenes faggrupper nedlagt, det vil si, de skulle ikke lenger administreres av forbundet. På dette landsmøtet argumenterte Randi Wågø Aas og Leif Ståle Nævestad, delegater fra Ergoterapeutene region Oslo, for å opprette faggruppene igjen. Dette skapte en spennende debatt i salen.

Leif Ståle Nævestad og Randi Wågø Aas fra Region Oslo skapte debatt rundt sitt forslag om å opprette faggrupper i regi av forbundet.

Leif Ståle Nævestad og Randi Wågø Aas fra Region Oslo skapte debatt rundt sitt forslag om å opprette faggrupper i regi av forbundet.

Av Else Merete Thyness

Rett etter at nestleder Tonje Hansen Guldhav hadde presentert et program som i grove trekk videreførte strategiene og handlingsplanene fra forrige landsmøte, reiste Randi Wågø Aas seg og sa til landsmøtet:
– Hvor er problemene, hvor er vi ikke gode nok, hva skal vi gjøre bedre? Dette er diskusjoner vi trenger.

Hun ble støttet av en annen delegat fra Oslo, Leif Ståle Nævestad:
– Dette er et vagt program med for lite ambisiøse ambisjoner. Spesialisthelsetjenesten er dårlig representert, det samme er akademia.

De roste den fagpolitiske organiseringen der den røde tråden går fra medlemmene via regionstyret og inn til forbundsstyret, men mente det mangler et organisatorisk ledd; faggrupper innenfor de syv spesialistområdene.
– Den røde tråden i forbundet fungerer bra, men dette er kun en måte å organisere oss på. Vi mangler faglige nettverk som en kraft i forbundet, sa Wågø Aas.

Diskusjonen rundt faggruppene ble livlig og økte temperaturen i salen. Nestleder Tonje Hansen Guldhav mente at forbundet trenger mer tid for å utrede hvordan dette skal gjøres og at å bestemme dette nå gikk for fort. Også forbundsleder Tove Holst Skyer mente det var for tidlig med et vedtak om å opprette faggrupper og ønsket seg i stedet en utredning. Andre delegater reiste seg at mente at faggrupper ville hjulpet dem i hverdagen.

Et forslag om at Ergoterapeutene skal jobbe for at alle ergoterapeuter skal føle tilhørighet og at forbundet derfor skal etablere faggrupper innen fagets spesialistområder ble levert inn av Region Oslo. Forslaget skal stemmes over i morgen.

Copyright © 2024 Ergoterapeutene

Norsk Ergoterapeutforbund
Stortingsgata 2, 0158 OSLO
Tlf: 22 05 99 00
Epost: post@ergoterapeutene.org

Ansvarlig redaktør:
Else Merete Thyness
E-post: emt@ergoterapeutene.org
Mobil: 95 73 93 13

Annonseansvarlig:
Erik Sigurdssøn
E-post: erik@addmedia.no
Mobil: 90 03 09 43

Ergoterapeuten er medlem av
Fagpressen

Personvernerklæring

Til Ergoterapeutene.org

Ergoterapeuten er utgitt av
Norsk Ergoterapeutforbund
www.ergoterapeutene.org