Gå til innholdet
Annonser
Vestfold Audio AS Universitetet i Oslo NO Isolation

Streik på Martina Hansens Hospital

04.06.2021

Det er streik på sykehusene etter at det ble brudd i meglingen mellom Unio og Spekter ved midnatt natt til fredag. Det første streikeuttaket gjelder syv sykehus blant annet Martina Hansens Hospital i Bærum. – Våre yrkesgrupper har vært underbetalt i mange år. Det er på tide at samfunnet får øynene opp for at vi må verdsettes høyere, sier ergoterapeut Toril Hennig.

Kampglade streikere på Martina Hansens Hospital i Bærum. – Vi opplever stor støtte blant folk, sier ergoterapeut Toril Hennig (til venstre).

Kampglade streikere på Martina Hansens Hospital i Bærum. – Vi opplever stor støtte blant folk, sier ergoterapeut Toril Hennig (til venstre).

Av Else Merete Thyness

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og arbeidstagerorganisasjonen Unio klarte ikke å komme til enighet før meglingsfristen ved midnatt natt til fredag. Dermed var streiken et faktum.

– Det er viktig at kompetanse verdsettes økonomisk ikke minst for å rekruttere og beholde ergoterapeuter, sier Hennig.

– Hvordan er stemningen blant de streikende?

– Den er veldig god. Vi hadde oppstartsmøte i dag hvor alle de streikende var til stede. To representanter fra Sykepleierforbundet kom på besøk og de ga oss skryt for den gode stemningen på møtet. 

– Opplever dere støtte fra samfunnet rundt?

– Ja, vi opplever at folk både forstår og støtter streiken. De går forbi med tommelen opp. I sted kom det en gammel dame bort til oss som fortalte at hun lå på sykehuset som barn fra 1936 til 1938 med tuberkulose i foten. Hun sa: «Jeg støtter dere.»

Copyright © 2023 Ergoterapeutene

Norsk Ergoterapeutforbund
Stortingsgata 2, 0158 OSLO
Tlf: 22 05 99 00
Epost: post@ergoterapeutene.org

Ansvarlig redaktør:
Else Merete Thyness
E-post: emt@ergoterapeutene.org
Mobil: 95 73 93 13

Annonseansvarlig:
Erik Sigurdssøn
E-post: erik@addmedia.no
Mobil: 90 03 09 43

Ergoterapeuten er medlem av
Fagpressen

Personvernerklæring

Til Ergoterapeutene.org

Ergoterapeuten er utgitt av
Norsk Ergoterapeutforbund
www.ergoterapeutene.org